artikel

Joodse Pom

Horeca

Ingrediënten: 1 kip in stukken verse pomtajer (tajer), geschild en geraspt 1 uitje 1 à 2 tomaten 1 bosje selderij sap van zuuroranjes (zurige sinaasappelen) citroensap beetje zout peper nootmuskaat azijn olie Bereidingswijze:1. Was de kipstukken met citroensap, bak ze aan in olie (in geval vette kip weinig olie gebruiken) en haal de stukken uit […]

Ingrediënten:

  • 1 kip in stukken
  • verse pomtajer (tajer), geschild en geraspt
  • 1 uitje
  • 1 à 2 tomaten
  • 1 bosje selderij
  • sap van zuuroranjes (zurige sinaasappelen)
  • citroensap
  • beetje zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • azijn
  • olie

Bereidingswijze:
1. Was de kipstukken met citroensap, bak ze aan in olie (in geval vette kip weinig olie gebruiken) en haal de stukken uit de pan.

2. Voeg de fijngesneden ui toe en fruit die samen met de tomaat, doe een bosje fijngesneden selderij bij de saus.

3. Vermeng de geraspte tajer met het sap van zuuroranjes, een beetje zout en azijn in een aparte schaal. Roer de saus van ui, tomaat en selderij door de tajermassa. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Bak de tajermassa aan in een pan op het vuur.

4. Vet het bakblik in met olie, doe een laag tajer in een hoge metalen schaal, leg de kip erop en dek het geheel af met tajer.

5. Bak de pom een uur in de oven.