artikel

Max, Beek

Horeca

Met de hand gebakken extra grote pannenkoeken (doorsnede 38 cm) serveert Max Pannenkoeken, een zaak met een moderne uitstraling. Behalve de bekende hartige en zoete lekkernij meldt de menukaart internationale varianten als de Afrikaanse (met noten, brie en honing), Tsjechische (met huisgemaakt stoofvlees) of Amerikaanse (met varkenshaaspuntjes en maderasaus).

Voor mensen die een dieet volgen bakt kok Mark Bevelander de glutenvrije of de melkvrije pannenkoek, gemaakt met een beslag op basis van sojamelk. ‘Pannenkoeken alleen wordt zo snel afgezaagd. Vandaar dat we ook een lunchkaart voeren en een à-la-cartemenu hebben’, zegt de jonge ondernemer Nahrenjo Bleekman (23). ‘Onze formule draait niet om kinderen. Door de week ontvangen we voornamelijk zakenmensen.’Bleekman volgde de opleiding zelfstandig werkend gastheer bij het SVH en liep stage bij het Rotterdamse Parkheuvel en het Amsterdamse Amstel-hotel. Workshops glutenvrij koken en kookclinics voor kinderen staan op z’n programma.

Arnhemseweg 11. Tel. (0316) 53 31 23. www.maxpannenkoeken.nl. Capaciteit: 80 zitplaatsen; terras 80. Prijsindicatie: pannenkoeken €4,95 tot €11,95; hoofdgerechten €11,95. Geopend 11.30 tot 21.00 uur; di gesloten.