artikel

Nederlandse Pom

Horeca

Ingrediënten:

  • 1 kilo kipfilet, in dobbelstenen
  • pak pomtajer, fijn, diepvries
  • zwarte peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 ui, in stukjes
  • bouillonblokje (kip)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels piccalilli
  • 2 hele madame Jeanettepepers

Bereidingswijze:
1. Bestrooi de kipfilet met zout, zwarte peper en een snuf nootmuskaat en bak deze samen met de fijngesneden ui, losjes aan in 2 eetlepels olijfolie.

2. Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 à 2 eetlepels piccalilly en 4 deciliter water en de hele madame Jeanette pepers en roer de ontdooide tajer erdoor.

3. Doe de pom in een ovenschaal. Bak de pom een uur in de oven op 200°C.