artikel

Topchefs koken voor duizend mensen

Horeca

Chefs Lucas Rive, Marck van Gulick, Ron Blaauw en Jonnie Boer hadden de culinaire regie in handen tijdens het Gala of the Year spektakel in de Amsterdamse Westergasfabriek. Ze creëerden het volgende menu voor duizend mensen.

menukaart gala of the yearGeen beter begin van de avond dan met een paar echte tongstrelers, speciaal voor deze gelegenheid direct uit de keukens van de Alliance-chefkoks.
Moët & Chandon Réserve Impériale

Tartaar van noordzeekreeftjes met ‘pata negra’ en gebakken knolselder en vanille.
Chataeu Tour de Mirambeau Réeserve 2006, Despagne, Bordeaux.

Gegrilde zeebaars met coulis van sjalotten en truffel, droog gebakken coquille Saint-Jacques, asperges en op lage temperatuur gegaarde eidooier.
Chardonnay Raimat, Bodegas Raimat, Costers del Segre Spanje.

Tamme duif in ‘lapsang’ met pastiche, sinaaskaantjes en crème van z’n levertjes.
Marchese Antinori Chianti Classico Riserva 2001

Coktail van bloedsinaasappel met kokosroom en amandelroomijs. Chocolade ganache met sinaasappel en mint.
Banyuls Rimage 2003, Cornet & Cie.

Mokka ‘Melange Alliance’
Hennesy Fine de Cognac