artikel

Gebakken Asperges met Scampi’s

Horeca

Ingrediënten:

  • 12 asperges geschild
  • 12 scampi’s
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Voor de saus:

  • 100 gr asperges (ondereinden)
  • ½ dl room
  • 1 el crème fraîche
  • ½ dl witte wijn of Noily Prat extra dry
  • bieslook
  • kervel
  • 100 gr boter
  • peper & zout
  • cayennepeper

Bereidingswijze:
Kook voor de saus, de geschilde ondereinden van asperges met weinig zout gaar. Bewaar een halve deciliter van het kookvocht. Laat dit aspergevocht samen met de room, crème fraîche, witte wijn of Noily Prat en de aspergestukjes tot de helft inkoken.

Hak de bieslook en kervel fijn. Pureer de ingekookte massa met een staafmixer of in de keukenmachine. Passeer alles door een zeef en houd de saus warm.Bestrooi de scampi’s met weinig peper en zout. Neem twee pannetjes, doe in beide 1-2 eetlepels olijfolie en verhit deze. Doe in de ene pan de asperges en in de andere de scampi’s en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven en verwarm de saus. Monteer de saus met de in klontjes verdeelde boter. Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje cayennepeper en roer er op het laatste moment de fijngehakte kruiden door.Leg de asperges op vier voorverwarmde borden, drapeer de scampi’s er overheen en verdeel de saus over de borden. Serveren met gekookte (Hanze)aardappelen of Opperdoese Ronde.