artikel

Gebakken scholfilets met bacon en notenboter

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 ontvelde scholfilets (ca. 500 gram)
  • 8 dunne plakken gerookte bacon
  • 2 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • peper
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 1 eetlepel versgehakte groene kruiden (peterselie, bieslook, dragon, dille)

Bereidingswijze:
scholfiletBak de plakken bacon in ca. 1 minuut onder een hete grill of ca. 30 seconden in de magnetron. Zet ze terzijde en houd ze warm. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Verhit de olie met 15 gram boter in een grote koekenpan. Meng de bloem met peper en zout. Haal de visfilets door de bloem. Bak ze in 2-3 minuten, afhankelijk van de dikte, aan beide kanten licht goudbruin. Leg ze op een voorverwarmde schaal en leg de plakjes bacon ertussen.

Verhit de rest van de boter in een schone koekenpan totdat deze lichtbruin is en nootachtig ruikt. Voeg de amandelen, het citroensap en de kruiden toe en giet dit mengsel over de vis en de bacon.