artikel

Ham-kaasschnitzel met Zaanse mosterd

Horeca

Nog altijd in werking op de Zaanse Schans is mosterdmolen De Huisman. De molen stond eerst elders, maar werd in 1955 gerestaureerd naar de Schans overgeplaatst. Vanaf 1961 wordt er weer mosterd gemalen. Het resultaat: de enige echte Zaanse mosterd.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 plakken Zaanlanderkaas
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • 4 plakjes achterham
  • 1 ei
  • 4 eetlepels bloem
  • 8 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:
Snijd de korst van de kaas. Verdeel de kaas in vier gelijke stukken va 5 x 10 cm. Bestrijk de stukken kaas met mosterd. Wikkel rond elke plak kaas een plakje ham.

Klop in een diep bord een ei los. Schep bloem en paneermeel op twee platte borden. Wentel de ham-kaasplakken een voor een door bloem, haal ze dan door het ei en wentel ze tot slot door de paneermeel.

Verhit in een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag olie en bak de ham-kaasschnitzelfs op matig vuur in ca. 3 minuten goudbruin. Keer ze halverwege. Bak de schnitzelfs nog 1 minuten zachtjes afgedekt tot de kaas goed gesmolten is.