artikel

Terrine van Bawykov-zalm met spinazie

Horeca

Ingrediënten voor circa 12 porties :

  • 0,5 l visbouillon
  • 5 gelatineblaadjes
  • 1 kg geblancheerde spinazie
  • peper en zout
  • 1 el geraspte mierikswortel
  • 1 kg gerookte Bawykov-zalm
  • 1dl (zelfbereide) mayonaise
  • versgemalen peper
  • 1 dl half opgeslagen room

Bereidingswijze:
Verwarm de visbouillon, voeg de geweekte gelatine toe. Laat afkoelen tot de bouillon hangend wordt. Snijd de spinazie in fijne repen, breng op smaak met zout en peper, roer de mierikswortel erdoor.

Snijd de zalm in de lengte in lange repen. Leg de zalm en de spinazie laag voor laag in een terrinevorm, giet visbouillon tussen de laagjes. Laat de terrine een nacht onder druk opstijven in de koelkast.

Roer veel versgemalen peper en de half opgeslagen room door de mayonaise. Leg een mooie plak van de terrine midden op een bord. Spuit er wat mayonaise over en serveer eventueel met salade, aangemaakt met kruidendressing.