artikel

Toscaanse scholrolletjes met roergebakken spinazie

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram ontvelde scholfilets
  • 1 vleestomaat
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gram groene olijven zonder pit
  • 1 eetlepel versgehakte Italiaanse keukenkruiden (oregano, tijm, basilicum)
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper
  • 2 ½ dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ kg verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • 1 citroen

Bereidingswijze:
scholVerwarm de oven voor op 160°C. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Kruis de tomaat in en leg deze enkele tellen in kokend water. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng deze met de uitgelekte kappertjes, fijngehakte groene olijven, Italiaanse keukenkruiden, Parmezaanse kaas en peper. Halveer de scholfilets in de lengte. Verdeel het tomatenmengsel over de filets en rol ze op. Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker.

Leg de visrolletjes naast elkaar in een ondiepe ovenschaal. Giet de wijn, gemengd met citroensap erover en zet de ovenschaal, afgedekt, 20 minuten in het midden van de oven, totdat de vis gaar is. Roerbak de gewassen en goed uitgelekte spinazie in hete olijfolie. Voeg het geperste teentje knoflook, peper, zout en eventueel geroosterde pijnboompitten toe. Presenteer de visrolletjes op de roergebakken spinazie en garneer met partjes citroen.