artikel

Winnaar Gouden Slagersring 2007

Horeca

SLAGERSWERELD – Johan van Uden van Chateaubriand uit Heemstede is de bedenker van deze tapenade van rundvlees. Hij won hiermee de Gouden Slagersring 2007. De Broederschap van de Gouden Slagersring beoordeelde zijn product als meest innovatieve van alle 76 inzendingen.

TAPENADE VAN RUNDVLEES

Benodigdheden:
1000 gram mager rundertartaarvlees
3 dl olijfolie eerste persing
10 gram zeezout uit de molen
2 gram peper uit de molen
100 gram afgespoelde kappertjes
100 gram Parmezaan grof gemalen
100 gram pijnboompitten gebakken en grof gehakt

Bereiding:
Het tartaarvlees eenmaal door de 5 mm plaat malen. Het vlees met de peper, zout, olijfolie, kappertjes, Parmezaan en pijnboompitten mengen.

Tips:
Lekker koud serveren op een crostini, toast of stokbrood
Belegd broodje: met gemengde salade
Voorgerecht: met veldsla
Hoofdgerecht: koude gekookte pasta

Variatietip:
Kalfsvlees met extra klein beetje truffeltapenade.

Motivatie van de jury
Slagersproduct met een culinaire uitstraling

Tekst: Johan van Uden
Foto’s: Michel Zoeter