artikel

Waterkerssoep met kip-limoen balletjes

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/2 limoen
  • 200 gram kipfilet in stukken
  • 1 eetlepel magere kwark of volle yoghurt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 75 gram waterkers
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel maïzena

Bereidingswijze:
waterkerssoep met kip limoen balletjesBoen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Pureer de kipfilet in de keukenmachine met het limoensap, de limoenschil, kwark, maïzena en 2 eetlepels olie tot een smeuïg mengsel. Draai er met vochtige handen 20 soepballetjes van.

Verwarm 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit het sjalotje glazig. Voeg de waterkers en de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het 3-5 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine tot hij mooi glad en lichtgebonden is. Schenk de soep weer in de pan en breng aan de kook. Voeg de kipballetjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.