artikel

12 Saladegarneringen

Horeca

1. Gevulde onderdelen: Tomaat, ei, ham- en zalmrolletjes, pain domino (roggebrood met kaascrème). 2. Tomaat: Mandje met en zonder hengsel, partjes, plakjes, roosje van de schil, insnijden van plakjes in combinatie met citroen en komkommer, reepjes. 3. Komkommer: Canneleren, dikke parten uithollen, plakjes insnijden, Chinese ruit, mandjes. 4. Slasoorten: Lollo rosso, eikenbladsla, rode sla, frisé, […]

1. Gevulde onderdelen:

Tomaat, ei, ham- en zalmrolletjes, pain domino (roggebrood met kaascrème).

2. Tomaat:

Mandje met en zonder hengsel, partjes, plakjes, roosje van de schil, insnijden van plakjes in combinatie met citroen en komkommer, reepjes.



3.
Komkommer:

Canneleren, dikke parten uithollen, plakjes insnijden, Chinese ruit, mandjes.

4. Slasoorten:

Lollo rosso, eikenbladsla, rode sla, frisé, ijsbergsla, Romaanse sla, veldsla.

5. Kruiden:

Peterselie, sterrenkers, waterkers, kervel, bieslook, dille, koriander.

6. Spruitgroenten:

Alfalfa, preikiemen, zonnebloemkiemen, rode bietkiemen.

7. Noten:

Geschaafde of hele walnoten, cashewnoten, amandelen, pijnboompitten. Tip: altijd bruneren in de oven.

8. Vruchten:

Druiven, mandarijnen, kersen, ananas, perzik, sinaasappel, meloen, stervruchten.

9. Eieren:

Halveren in lengte of breedte voor het vullen, plakjes, partjes, fijngehakt eiwit en eigeel om te strooien.

10. Vleeswaren:

Plakjes, rolletjes, hoorntjes.

11. Visproducten:

Uit blik, gekoeld, vers, getrancheerd, mousse, aspic, (imitatie)kaviaar, visseneitjes, rivierkreeftjes.

12. Gevogelteproducten:

Gekoeld en vers, getrancheerd in plakjes, gelatine.