artikel

Abrikoos met roomkaas, Ardenner ham en Hertog Jan Meibock

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

  • 16 gedroogde, ontpitte abrikozen
  • 125 gram (dunne) plakjes Ardenner- of Coburg ham
  • 125 gram roomkaas
  • 50 gram amandelsnippers
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 dl Hertog Jan Meibock (flesje van 30 cl); kamertemperatuur
  • sprietjes bieslook
  • 75 gram ijsbergsla
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Gedroogde, ontpitte abrikozen 2 tot 3 uur in het bier wellen. IJsbergsla in fijne stukjes scheuren, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken.

Een mengsel van boter en olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag verwarmen, abrikozen en restant van het bier toevoegen en al roerende 3 minuten verwarmen. De abrikozen in de pan laten. Plakjes ham halveren. Roomkaas mengen met de amandelsnippers en op smaak brengen met peper en zout.

Abrikozen uit de koekenpan halen, vullen met het mengsel van roomkaas en amandelsnippers en omwikkelen met een dun plakje ham. IJsbergsla over de borden verdelen en de gevulde abrikozen hierop leggen. Garneren met sprietjes bieslook.

Serveren met warme toast, vergezeld van een goed gekoeld glas Hertog Jan Meibock.