artikel

Arici Hasan: Turkse Arici Salade

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 salades Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs Rode en gele paprika 2x 0,5 0,69 0,69 Citroen 1 stuk 0,34 0,34 Lente-ui 2 stuks 0,16 0,32 Komkommer 0,5 stuk 0,79 0,40 Pepe1r 60 gram 0,85 0,51 Aardappeltjes 150 gram 0,24 0,35 Honingdressing 150 gram 0,14 0,22 Salademix (lollo rosso, ijsbergsla, bladsla, worteljullienne) 300 […]

Samenstelling prijscalculatie voor 3 salades
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Rode en gele paprika 2x 0,5 0,69 0,69
Citroen 1 stuk 0,34 0,34
Lente-ui 2 stuks 0,16 0,32
Komkommer 0,5 stuk 0,79 0,40
Pepe1r 60 gram 0,85 0,51
Aardappeltjes 150 gram 0,24 0,35
Honingdressing 150 gram 0,14 0,22
Salademix (lollo rosso, ijsbergsla, bladsla, worteljullienne) 300 gram 0,19 0,57
Kipfilet 300 gram 0,31 0,93
Turkse harde kaas 15 blokjes 0,59 1,19
Zout 50 gram 0,01 0,01
Olijfolie 50 ml. 0,32 0,32
Tomaten 3 stuks 0,45 0,45
  ——
Subtotaal: 6,30
Totaalprijs 6,30
Totaalprijs per salade 2,10
Verkoopprijs per salade 5,25

Bereidingswijze:

Was en snijd de tomaten, komkommer, kaas en peper (zonder pit) in kleine brunoise.

Snijd de lente-uitjes en munt fijn. Meng dit in een schaal. Giet er een scheut olijfolie over.

Voeg een snufje zout en een beetje citroensap toe. Meng alles door elkaar. Bak de aardappeltjes

in honing. Meng deze vervolgens door de salade. Verdeel de kipfilet over de rang en dresseer

hier wat honingsaus overheen. Garneer met paprika.