artikel

Basisrecept vis grilleren

Horeca

Ingrediënten:

  • 500 gram stevige visfilet
  • 1/2 citroen- uitgeperst
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • peper-versgemalen

Bereidingswijze:

  • Snijd de visfilets in 4 gelijke stukken en dep ze goed droog met keukenpapier.
  • Besprenkel de stukken vis met 1 eetlepel citroensap en bestrijk ze rondom met 2 eetlepels olie. Laat ze zo ca. 5 minuten liggen.
  • Verhit de grill op een hoge stand tot hij echt gloeiend heet is.
  • Leg de stukken op de grill en grilleer ze 4-5 minuten.
  • Controleer of de stukken vis vanzelf van het grillrooster loslaten en keer pas dan voorzichtig om 2 spatels.
  • Grilleer de stukken vis in nog 4-5 minuten aan de onderkant bruin en van binnen net gaar. Leg de gegrilleerde vis op borden en bestrooi ze met zout en peper.

Feiten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Per portie: 660 kJ/160 kcal