artikel

Basisrecept vis roerbakken

Horeca

Ingrediënten:

  • 400-500 gram stevige visfilet

  • peper-versgemalen
  • zout
  • 1/2 citroen-uitgeperst
  • 3 eetlepels bloem of maïzena
  • 4 eetlepels (roerbak)olie
  • 400 gr groente

Bereidingswijze:

  • Snijd de visfilets in gerijpe repen of blokjes.
  • Bestrooi ze met peper en zout, besprenkel ze met citroensap en laat dit even intrekken.
  • Dep de visreepjes droog met keukenpapier en wentel ze door de bloem of de maïzena.
  • Verhit de wok en giet de olie langs de hele rand zodat de olie de binnekant van de pan bedekt. Verhit de olie totdat hij licht walmt.
  • Bak de visreepjes al omscheppend bruin en knapperig in 2-3 minuten. Schep voorzicht om zodat de vis heel blijft. Schep de vis op een bord.
  • Schep de groente door het bakvet en roerbak ze in 3-4 minuten beetgaar. Schep de vis erdoor en roerbakken alles nog circa 1-2 minuten. De vis is gaar als deze niet meer doorschijnend is.

Feiten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Per portie: 900 Kj/215 kcal