artikel

Basisrecept vis stoven

Horeca

Ingrediënten:

  • 500 gram visfilet of 4 panklare hele vissen
  • 1 theelepel zout

  • 50 gram boter
  • 1 citroen- in plakjes
  • 2 eetlepels verse groene kruiden – grof gehakt
  • 200 gram wortel of prei
  • 3 dl visbouillon of visfond of
  • 2 dl visbouillon en 1 dl witte wijn

Bereidingswijze:

  • Dep de vis droog met keukenpapier en strooi er zout over. Smelt de boter in een lage braadpan.
  • Bak de vis in de boter licht aan.
  • Leg de citroenplakjes ertussen.
  • Voeg groene kruiden en wortel of prei toe. Bak zachtjes 2 minuten.
  • Giet de visbouillon erbij. De vis mag voor maximaal de helft in het vocht staan.
  • Stoof de vis met deksel op de pan 8-12 minuten, hele vis somds 15 minuten. Gebruik het stoofvocht als saus. Kook het vocht dan, eventueel gezeefd, in en serveer het bij de vis.

Feiten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 25-30 minuten

Per portie: 880 kJ/210 kcal