artikel

Belgische klassieker

Horeca

gentse waterzooiDe leukste Belg van Nederland zit in Maastricht. Daar runt Ad Fiddelers het Belgische eetkaffee Witloof. Gasten kunnen er genieten van Belgische gerechten als Gentse waterzooi. Voor chefs die deze Belgische klassieker ook eens willen bereiden laat Luc Bosch, docent food en beverage van de Hoge Hotelschool in Maastricht, in het volgende filmpje zien hoe dat moet.

Benieuwd wat er zoal in de Gentse waterzooi van restaurant Witloof in Maastricht gaat? Bekijk hier het recept.

D’n echte Gentse waterzooi met hoevekip en fijne groentjes

Ingrediënten:

  • 300 g winterpenen
  • 300 g knolselderij
  • 300 g prei
  • 200 g krielpatatten
  • 6 dl kippenbouillon
  • 2 dl citroensap
  • 1 g peper
  • 2 dl room
  • 750 g maïskipfilets
  • 1/25 bos peterselie
  • 1/20 bos citroenmelisse
  • 1/20 bos bladselder
  • 80 g peultjes
  • 5 g peper
  • 5 g zout

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilets in gelijke delen.

Voeg deze toe aan de kippenbouillon samen met de room. Pocheer de kipfilets gedurende 8 tot 10 minuten.Voeg de gekookte krielpatatten toe samen met de groenten stoof het geheel nog 2 tot 3 minuten extra.

Dresseer het gerecht in een diep bord, verdeel de bouillon over de ingrediënten en garneer met gehakte peterselie, citroenmelisse en bladselder.