artikel

Bert Waninge: Dark Forest

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs 2 bollen frambozenijs 0,30 1 bol chocolade-ijs 0,15 1 bol rozenijs 0,15 1 rozetje slagroom 0,10 Chocolade Flip 0,05 Frambozen 0,20 Bosbessen 0,10 Rozenblaadjes 0,10 Chocolade decoratie materiaal 0,15 Bosvruchtensaus 0,10 ——- Subtotaal: 1,40 Personeelskosten 0,51 Benodigde tijd voor 1 ijscoupe: 2 minuut Totaalprijs 1,91 Brutowinstmarge 70% Verkoopprijs […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
2 bollen frambozenijs 0,30
1 bol chocolade-ijs 0,15
1 bol rozenijs 0,15
1 rozetje slagroom 0,10
Chocolade Flip 0,05
Frambozen 0,20
Bosbessen 0,10
Rozenblaadjes 0,10
Chocolade decoratie materiaal 0,15
Bosvruchtensaus 0,10
——-
Subtotaal: 1,40

Personeelskosten

0,51

Benodigde tijd voor 1 ijscoupe: 2 minuut

Totaalprijs 1,91
Brutowinstmarge 70%
Verkoopprijs 4,95

Bereidingswijze:

Sprenkel wat chocoladesaus onderin een coupe en breng een rozet slagroom

aan. Schep hierop voorzichtig een bol chocoladeijs, een bol rozenijs en twee

bollen frambozensijs. Giet hierover een scheut bosvruchtensaus. Garneer de

coupe af met frambozen, bosbessen, rozenblaadjes en chocoladefantasie.