artikel

Bjorn van Dun: Ripse geitenkaas salade

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 salades
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Lollo rosso 3/15 deel 1,50 0,30
Lollo biondo 3/15 deel 1,60 0,32
Frisée 3/15 deel 1,55 0,31
Komkommer 3/15 deel 0,70 0,13
Pijnboompitten (zak 500 gr.) 30 gr. 7,52 0,45
Olijven (pot 140 gr.) 15 gr. 0,94 0,10
Tomaatjes in olie (bak 1 kg) 30 gr. 14,95 0,45
Geitenkaas met italiaanse kruiden 225 gr. 8,02 1,80
——
Subtotaal: 3,86
Totaalprijs 3,86
Totaalprijs per salade 1,29
Verkoopprijs per salade 4,60

Bereidingswijze:

Boor de komkommer uit met een appelboor. Stop daarin een deel van de diverse

slasoorten. Verdeel de rest van de salade over het bord. Rasp de geitenkaas in een

cirkel op het bord. Zet daarna het stuk komkommer met de salade in het midden.

Verdeel enkele tomaatjes, pijnboompitten (van te voren snel even in de pan) en olijven

over het bord, maar houdt er een paar achter om deze in stukjes te snijden. Verdeel deze

over het middenstuk en de rest van het bord. Doe daarna 1 à 2 lepels olie (afkomstig

uit de bak van de tomaatjes) op de salade.