artikel

Cebiche de pescado

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 2 kg heilbot
  • 4 tenen knoflook
  • 40 g Spaanse peper, gele
  • 20 g Spaanse peper, rode
  • 300 g rode ui
  • 10 g zout
  • 10 g peper
  • 20 limoenen
  • 1 krop ijsbergsla
  • 0,5 kg aardappel, truffel
  • 0,5 kg maïskolf
  • 1 bos koriander
  • 600 g olijven, zwart

Bereidingswijze

Snijd de vis in stukjes. Doe de vis in een schaal. Meng met vers geperste knoflook en fijngesneden pepers. Snijd de ui in ringen en leg deze erboven op. Bestrooi met zout en peper. Voeg het sap van vers geperste limoenen toe. Laat de vis zeven uur marineren.

Leg de blaadjes ijsbergsla op het bord. Leg hierop de gemarineerde vis. Kook de maïskolven en de truffelaardappel. Snijd plakken van de aardappel. Halveer de maïs over de lengte.

Garneer het gerecht met de maïskolven en de aardappel zoals op de foto.Garneer met koriander en fijngesneden olijven.