artikel

Christal Klabbers: ‘t Meursje

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 salades Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs IJsbergsla 450 gram 0,30 0,30 Maïs 0,36 kg 1,40 0,06 Paprika 1 stuks 0,23 0,23 Ei 1 stuk 0,16 0,09 Komkommer 400 gram 0,42 0,21 Croutons 130 gram 0,90 0,15 Kip 262 gram 6,50 4,87 Ananas 2 schijven 0,60 0,15 Tomaten 1 1/2 stuks 0,16 […]

Samenstelling prijscalculatie voor 3 salades
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
IJsbergsla 450 gram 0,30 0,30
Maïs 0,36 kg 1,40 0,06
Paprika 1 stuks 0,23 0,23
Ei 1 stuk 0,16 0,09
Komkommer 400 gram 0,42 0,21
Croutons 130 gram 0,90 0,15
Kip 262 gram 6,50 4,87
Ananas 2 schijven 0,60 0,15
Tomaten 1 1/2 stuks 0,16 0,12
Bruine pistolets 3 stuks 0,19 0,57
  ——
Subtotaal: 2,29
Totaalprijs 2,29
Totaalprijs per salade 0,76
Verkoopprijs per salade 2,05

Bereidingswijze:

Bak de kip op de bakplaat met wat toevoeging van wat boter.

Snijd de sla en paprika in dunne reepjes en meng de salade met

2 eetlepels maïs door elkaar. Snijd de komkommer en de tomaat in

dunne plakjes. Snijd het ei in 8 partjes. Leg de salade onder in het salade-

bakje. Leg hier de kip bovenop. Links bovenaan leg je de partjes ei en

rechtsboven leg je de komkommer en de tomaat om en om. Daarna leg

je onderop de croutons en bestrooi je de salade met wat maïs.