artikel

Counter bepaalt de route

Horeca

De counter is de blikvanger van een cafetaria. Bent u gevestigd op een A-locatie in het centrum van de stad? Plaats de counter dan zo dicht mogelijk bij de pui. Passanten stappen eerder naar binnen. Splits de counter in verschillende hoeken: voor koude producten, een voor snacks en een voor afhaal of gebak. Gebruik de […]

De counter is de blikvanger van een cafetaria. Bent u gevestigd op een A-locatie in het centrum van de stad? Plaats de counter dan zo dicht mogelijk bij de pui. Passanten stappen eerder naar binnen. Splits de counter in verschillende hoeken: voor koude producten, een voor snacks en een voor afhaal of gebak. Gebruik de vitrine niet voor opslag van de traditionele snacks, maar presenteer er menu’s, opgemaakte broodjes en exclusieve producten. Plaats onder de vitrine een koellade waaruit u eenvoudig frikandellen, kroketten en andere hardlopers pakt.

Zorg dat de ruimte tussen de counter en de bakwand 90 tot 120 centimeter is. Hierdoor heeft het personeel alles binnen draaibereik en loopt daardoor zo effectief mogelijk. Gebruik een vitrinediepte van 75 centimeter. Houd rekening met bezoekende kinderen. Zorg dus voor een lage voorzijde van de vitrine.

Tips:

  • Zorg bij binnenkomst voor voldoende ruimte zodat een gast zich kan oriënteren.

  • Houd de loopafstand naar de counter kort.

  • Een counter in hoogglans is mooi, maar ook kwetsbaar. Vuil is dan sneller zichtbaar op de counter.

  • Plaats de foto van uw meest succesvolle menu linksboven in de diabak. Gasten lezen diabakken van links naar rechts. Gebruik foto’s van 40 x 40 centimeter wanneer de diabak boven de counter hangt. Gebruik 40 x 60 centimeter per foto als de diabak verder weg hangt.

Bespaartips op interieur:

  • Beperk het gebruik van ronde vormen. Door de intensievere bewerking zijn ze duurder in aanschaf.

  • Kies zoveel mogelijk voor duurzame materialen.

  • Bezuinig niet op de counter. Met deze blikvanger maakt je omzet.

  • Beplak de muren met vliesbehang. Hierdoor is lambrisering overbodig.
Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels