artikel

<L CODE="">Crémesoepen</L>/Potages à la crèmes

Horeca

Ingrediënten voor tien liter crèmesoep:
400 gram boter
500 gram bloem
50 gram ui
10 liter bouillon
7 deciliter room

Bereidingswijze:

Maak een blanke roux. Smelt de boter en fruit de gesneden ui even mee aan. Voeg de bloem toe en roer deze massa met een spatel op een laag vuur gedurende drie minuten goed gaar.

Laat de roux afkoelen. Verhit ondertussen de bouillon.

Voeg een gedeelte van de hete bouillon bij de kokenden roux en roer dit met een garde goed glad.

Voeg nu de rest van de hete bouillon toe. Zet het vuur hoog en roer de soep glad.

Laat de crème soep twintig minuten doorkoken. De bloemsmaak verdwijnt wanneer je de crèmesoep doorkookt. Roer regelmatig met een garde, vooral over de bodem van de pan, zodat de roux niet aan de bodem aanbrandt.

Passeer de soep door een puntzeef met een passeerdoek.

Voeg het garnituur toe en breng de soep op smaak.

Voeg vlak voor het doorgeven de room toe.

Controleer vlak voor het doorgeven de temperatuur van de soep.