artikel

Dave Krijgsman: Coupe Beachberry

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs 1 bol frambozenijs 0,12 1 bol aardbeienijs 0,11 1 bol yoghurt-kersenijs 0,12 1 rozet slagroom 0,12 15 cl Beachberry likeur 0,24 15 gr. bosvruchten 0,04 4 ananasstengels 0,01 10 cl Amarenalikeur 0,12 1 Amarena-kers 0,11 Decoratiekoekje 0,04 ——- Subtotaal: 1,03 Personeelskosten 0,68 Benodigde tijd voor 1 ijscoupe: 2 […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
1 bol frambozenijs 0,12
1 bol aardbeienijs 0,11
1 bol yoghurt-kersenijs 0,12
1 rozet slagroom 0,12
15 cl Beachberry likeur 0,24
15 gr. bosvruchten 0,04
4 ananasstengels 0,01
10 cl Amarenalikeur 0,12
1 Amarena-kers 0,11
Decoratiekoekje 0,04
——-
Subtotaal: 1,03

Personeelskosten

0,68

Benodigde tijd voor 1 ijscoupe: 2 minuut

Totaalprijs 1,71
Brutowinstmarge 80%
Verkoopprijs 5,50

Bereidingswijze:

Spuit onderin een brede coupe een toefje slagroom en leg hier een

bol frambozenijs, een bol aardbeienijs en een bol yoghurt-kersenijs

tegenaan. Giet 15 cl. beachberrylikeur over de ijsbollen. Spuit op de

ijsbollen nogmaals een toef slagroom. Steek vier ananasstengels

waaiervormig in het ijs. Maak de coupe af met 10 cl. amarenalikeur

15 gr. bosvruchten, een amarenakers en een decoratiekoekje.