artikel

Davy Franken: Gerookte kipsalade met taugé

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 salades Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs Lente ui 1 stuks 0,20 0,20 Ui 1 stuks 0,09 0,09 Stokbrood 1 stuks 0,75 0,75 Mosterd 1 potje 0,29 0,29 Gerookte kipfilet 625 gram 0,75 0,75 Taugé 375 gram 0,22 0,22 Bacon 187 gram 0,26 0,26 Veldsla 375 gram 0,70 0,70 Pijnboompitten 10 gram […]

Samenstelling prijscalculatie voor 3 salades
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Lente ui 1 stuks 0,20 0,20
Ui 1 stuks 0,09 0,09
Stokbrood 1 stuks 0,75 0,75
Mosterd 1 potje 0,29 0,29
Gerookte kipfilet 625 gram 0,75 0,75
Taugé 375 gram 0,22 0,22
Bacon 187 gram 0,26 0,26
Veldsla 375 gram 0,70 0,70
Pijnboompitten 10 gram 0,25 0,25
Peterselie 5 gram 0,11 0,11
Olie 45 ml. 0,08 0,08
Azijn 15 ml. 0,01 0,01
Pesto 30 ml. 0,01 0,10
——
Subtotaal: 3,81
Totaalprijs 3,81
Totaalprijs per salade 1,27
Verkoopprijs per salade 3,00

Bereidingswijze:

Snijd de kip in plakjes. Was de taugé en de lente-ui. Snijd de lente-ui in ringetjes.

Verdeel de sla, taugé, lente-ui, kip en bacon over een schaal en besprenkel

de salade met de een dressing van olie, azijn en pesto.