artikel

Doe meer met groenten

Horeca

Groenten zijn meer dan alleen lekker op het bord naast een stuk vlees of vis. Gebruik groenten in quiches, taarten en korstdeeg.

Groentequiche

Portioneer groenten, vermeng met appareille en vul korst met mengsel. Bak af in de oven.

Groentetaart

Maak een appareille met extra ei en een selectie van groenten. Bouw het geheel in laagjes op in een bakvorm met vetvrij papier. Bak af in de oven.

Groentekorst

Stel groentemelange samen. Snijd groenten fijn. Rol korstdeeg 1 keer uit en vul het voor de helft met groenten. Vouw deeg dubbel en toer dit nogmaals. Gebruik het als dekseltje op de soep of als groentegarnering bij een hoofdgerecht.

Vlees/visvulling

Sla groenten stuk in blender om te verwerken in farces en mousses. Het makkelijkste is om de groenten in bevroren toestand te verwerken. Dit vereenvoudigt het proces.