artikel

Edwin van Es: Mega Vega

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 menu’s
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Aspergekroket 6 stuks 0,40 2,40
Asperges 9 stuks 0,25 2,25
Dressing 3 eetlepels 0,10 0,30
Part wedges 375 gr. 1,60 0,60
Sla 20 gr. 1,00 0,02
Gemengde slakost 225 gr. 2,75 0,62
Glas jus d’orange 3 stuks 0,20 0,60
Bol sinaasappelijs 3 stuks 0,12 0,36
Fritessaus 75 ml. 2,00 0,15
Ei 60 gr. 4,50 0,27
Boter 45 gr. 1,10 0,05
——
Subtotaal: 7,62
Totaalprijs 7,62
Totaalprijs per menu 2,54
Verkoopprijs per menu 9,50

Bereidingswijze:

Frituur de aspergekroket, stoom de asperges in een steamer. Frituur de wedges.

Maak de borden op met de sla en de rauwkost. Leg de aspergekroketjes op het bord.

Daarnaast de asperges met het ei en de boter. Voeg de wedges en de fritessaus toe.

Doe het bolletje sinaasappelijs in een glas en schenk daar de jus d’orange bovenop.