artikel

Everzwijnkoteletjes met bospaddestoelen en Dommelsch Winterbok

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

vier everzwijnkoteletjes, elk 150 gram
zes sjalotjes
200 gram bospaddestoelen
twee eetlepels roomboter
twee eetlepels zonnebloemolie
vier eetlepels rund- of wildfond
15 cl Dommelsch Winterbok (flesje van 30 cl)
vier eetlepels room
een eetlepel fijngesneden selderijblad
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Een mengsel van boter en olie verhitten in een koekenpan en hierin de koteletjes zo kort mogelijk om en om bakken, totdat ze goudbruin van kleur zijn. Een à twee keer omdraaien en vervolgens de koteletjes in aluminiumfolie in een matig verwarmde oven warm houden.

Fijngesneden sjalotjes, schoon geborstelde en fijngesneden bospaddestoelen bakken in het achtergebleven bakvocht, totdat de sjalotjes glazig zijn.

Hittebron verlagen en de rund- of wildfond en het bier erbij doen en gedurende twaalf tot vijftien minuten stoven. De room door de saus roeren en op smaak brengen met peper uit de molen en zout.

Tenslotte fijngesneden selderijblad door de saus roeren. Serveer hierbij aardappelkroketjes, in boter gestoofde sperzieboontjes of broccoliroosjes.

Drink een gekoeld glas Dommelsch Winterbok.