artikel

Fileren rondvissen

Horeca

Een rondvis maakt u op de volgende manier schoon: Knip de vinnen onder de buik en de rugvinnen af met een schaar en verwijder eventuele schubben met een schubmes of de bolle kant van een mes. Spoel de vis af. Snijd de buik van de vis met een scherp mes van staart tot kop open. […]

Een rondvis maakt u op de volgende manier schoon:

  • Knip de vinnen onder de buik en de rugvinnen af met een schaar en verwijder eventuele schubben met een schubmes of de bolle kant van een mes. Spoel de vis af.
  • Snijd de buik van de vis met een scherp mes van staart tot kop open.
  • Verwijder de ingewanden en schraap met een eetlepel de buikholte schoon. Spoel de buikholte schoon en dep deze droog.
  • Leg de vis op een plank met de staart naar je toe.
  • Til de kieuwvin op en maak een diagonale snede achter de vin tot aan de bovenkant van de kop.
  • Steek het mes voor het fileren tot de helft in het vlees, dichtbij de ruggengraat. Snijd richting de staart plat tegen de graat.
  • Til de visfilet op en snijd hem los.
  • Herhaal dit bij de andere filets
  • Verwijder het vel zoals bij platvissen.
  • Verwijder de graatjes met een vispincet.