artikel

Flensjes met abrikoos en karamel van Gouden Carolus Classic

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

125 gram bloem
1 ei
25 gram gesmolten boter
3 eetlepels roomboter
3 dl melk
8 gedroogde abrikozen
sap van 2 sinaasappelen
125 gram basterdsuiker
2 dl Gouden Carolus Classic (fles van 75 cl)

Bereidingswijze:

Gedroogde abrikozen in stukjes snijden. Sinaasappelen persen en het sap zo kort mogelijk verwarmen.

Stukjes abrikoos in het sinaasappelsap gedurende 2 uren wellen en vervolgens met een staafmixer tot moes pureren.

Beslag maken van bloem, ei, gesmolten boter en melk.

Boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag verwarmen, mooie lichtbruine flensjes bakken en vervolgens warm houden.

Suiker langzaam in een pannetje met anti-aanbaklaag laten smelten en het bier bij beetjes erdoor roeren tot een gelijkmatige, licht gebonden saus is ontstaan.

Flensjes lichtjes met abrikozenmoes bestrijken, oprollen en in schuine plakjes snijden. Of flensjes in de vorm van een envelopje vouwen en vullen met abrikozenmoes.

Over voorverwarmde borden verdelen en karamelsaus eromheen lepelen. Serveren met een gekoeld glas of proefglaasje Gouden Carolus Classic en Belgian Beer Chocolates van brouwerij Het Anker.