artikel

Gestoomde asperges met Hollandse garnalen en een sabayon met Hertog Jan Meibock

Horeca

Soort recept Hoofdgerechten Soort keuken Nederlands Aantal personen 4 Bereiding De asperges schillen, de onderste wat harde stukken verwijderen en stomen in een stoompan. Ervoor zorgen dat ze niet te zacht worden. De asperges vervolgens warm houden. De eidooiers in een kom au-bain-marie loskloppen. Het bier bij beetjes toevoegen en goed kloppen tot een lobbig […]

Soort recept Hoofdgerechten

Soort keuken Nederlands

Aantal personen 4




Bereiding

De asperges schillen, de onderste wat harde stukken verwijderen en stomen in een stoompan. Ervoor zorgen dat ze niet te zacht worden. De asperges vervolgens warm houden. De eidooiers in een kom au-bain-marie loskloppen. Het bier bij beetjes toevoegen en goed kloppen tot een lobbig geheel is ontstaan. Tenslotte de koude boter bij beetjes erdoor kloppen en op smaak brengen met peper en zout. De asperges verdelen over voorverwarmde borden, garnalen erover strooien en wat saus erbij doen. Garneren met fijngehakte peterselie. Drink een goed gekoeld glas Hertog Jan Meibock.

Ingrediënten

1,5 kilogram asperge € 10,50
4 stuks eierdooiers € 0,36
1 deciliter Hertog Jan Meibock € 1,03
250 gram Hollandse garnalen € 1,93
1 gram peper € 0,01
0,1 stuks peterselie (bos) € 0,10
60 gram roomboter € 0,30
1 gram zout € 0,00

Kostprijs € 14,23

Prijs p.p. € 3,56