artikel

Griesmeelpudding met dadels, amandelsnippers en Dommelsch Winterbok

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

100 gram griesmeel
0,5 l melk
50 gram roomboter
twee eetlepels suiker
twee eieren (salmonellavrij)
twee theelepels fijn geraspte sinaasappelschil
100 gram ontpitte dadels
zes eetlepels amandelsnippers
een flesje Dommelsch Winterbok van 30 cl

Bereidingswijze:

De ontpitte dadels in dunne reepjes snijden en in een mengkom gedurende twee uur wellen in het bier.

De oven voorverwarmen op 180 graden Celsius.

Griesmeel, melk en suiker in een pan aan de kook brengen. Hittebron verlagen en het mengsel al roerend laten sudderen tot het dik is geworden.

Vervolgens boter, reepjes dadels, geraspte sinaasappelschil, amandelsnippers en eieren erdoor roeren. Goed mengen en in vuurvaste bakjes of vormpjes verdelen. In het midden van de oven op een bakplaat plaatsen en in ruim vijftien tot twintig minuten goudbruin bakken. Eventueel afdekken met aluminiumfolie.

Uit de oven halen en de rest van het bier over de bakjes of vormpjes verdelen.

Serveren met een toefje slagroom, vermengd met wat vanille suiker. Drink hierbij een goed gekoeld glas Dommelsch Winterbok.