artikel

Heddeke Kees: Tiramisu van rode vruchten

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs Frambozensorbetijs 0,07 Mascarpone 0,17 Aardbeiensortbetijs 0,07 3 cl. slagroom 0,09 2 cl. Coebergh 0,32 4 blauwe bessen 0,17 2 bramen 0,11 1 takje aalbessen 0,04 3 aardbeien 0,21 bosvruchtenyoghurt 0,10 4 lange vingers 0,08 ——- Subtotaal: 1,43 Personeelskosten 0,51 Benodigde tijd voor 1 ijscoupe: 2 minuten Totaalprijs 1,94 […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
Frambozensorbetijs 0,07
Mascarpone 0,17
Aardbeiensortbetijs 0,07
3 cl. slagroom 0,09
2 cl. Coebergh 0,32
4 blauwe bessen 0,17
2 bramen 0,11
1 takje aalbessen 0,04
3 aardbeien 0,21
bosvruchtenyoghurt 0,10
4 lange vingers 0,08
——-
Subtotaal: 1,43

Personeelskosten

0,51

Benodigde tijd voor 1 ijscoupe: 2 minuten

Totaalprijs 1,94
Brutowinstmarge 72%
Verkoopprijs 5,50

Bereidingswijze:

Schenk de Coebergh in een plat schaaltje en leg hierop

twee lange vingers. Plaats de drie bollen ijs naast elkaar

en dek ze af met weer twee lange vingers. Schenk

hierover de bosvruchtenyoghurt en maak het geheel af

met slagroom. Garneer het gebakje door aan de zijkant

de schijfjes aardbei tegen het ijs te plaatsen en leg de blauwe

bessen, bramen en aalbessen bovenop.