artikel

Hollandse nieuwe met aardappel en tomaatcompote

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 maatjesharingen
  • 200 gram aardappelpuree
  • 1 tomaat
  • zwarte peper
  • 5 cl witte wijnazijn
  • boter
  • 100 gram zeekraal

Bereidingswijze:

Ontvel en ontpit de tomaat en snijd in blokjes. Laat marineren in enkele druppels witte wijnazijn en kruid met zwarte peper uit de molen. Versnijd de maatjesfilets in blokjes. Pocheer de schoongemaakte zeekraal kort, laat uitlekken en stoof aan in wat boter. Breng op de smaak met peper. Meng de gemarineerde tomatenblokjes door de warme aardappelpuree.

Presentatie:

Schik, op een bord, de puree in een presentatiering met daarop de haringblokejs. Werk af met de gestoofde zeekraal en wat stoofboter. Kruid bij naar smaak.