artikel

Karper gestoomd op een bedje van wortel en lente-ui

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 1500 g karperfilet
  • 3 citroenen
  • 10 g peper
  • 20 g aromat
  • 500 g lente-ui
  • 500 g winterpeen
  • 7,5 dl witte wijn
  • 1 l water
  • 0,5 dl olijfolie
  • 1 kg rucola

Bereidingswijze:

Besprenkel de vis met citroensap van de helft van de citroenen. Bestrooi met peper en aromat. Snijd de lente-uien in ringen.Snijd de winterpeen in plakken. Blancheer deze.

Doe de witte wijn in een stoompan en voeg water toe. Smeer het rooster met olie in. Leg hierop een laagje wortel en lente-ui, en vervolgens de vis. Stoom het geheel 6 tot 8 minuten.

Leg de rucola op het bord. Leg hierop de lente-ui, wortel en vis. Garneer met de resterende in partjes gesneden citroen.