artikel

Kay Stevense: Berelekker

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 menu’s
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Berehap ambachtelijk 3 stuks 0,60 1,80
Aardappeltaart puntjes 6 stuks 0,20 1,20
Uienringen 12 stks 0,03 0,36
Komkommer 30 gr. 1,55 0,05
Rauwkost bistro 120 gr. 3,75 0,45
Frisée 60 gr. 3,40 0,20
Island dressing 15 ml. 3,15 0,05
Pindasaus 120 ml. 3,75 0,45
Gefruite uitjes 5 gr. 3,60 0,02
Gedroogd spekrandje 2 gr. 7,25 0,01
Gefrituurde peterselie 1 gr. 0,85 0,00
Disposables (hoja) 5 1,00 0,01
——
Subtotaal: 4,60

 

Totaalprijs 4,60
Totaalprijs per menu 1,53
Verkoopprijs per menu 5,25

Bereidingswijze:

Draai de frisée slamix in de komkommer en zet het vast met een prikker.

Drappeer de bistro rauwkost in een bakring met komkommer.

Bak het aardappelgarnituur af in de oven.

Frituur de berehap met de uiringen.

Garneer het bord met dressing, spek, peterselie en een gefruit uitje.