artikel

Kees Baars: Frim Fram Frolijk

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs 1 bol frambozensorbetijs 0,04 1 bol chocoladeijs 0,10 1 bol kwarkijs 0,20 40 gr. slagroom 0,19 20 gr. frambozensaus 0,15 5 gr. merengue 0,11 4 gr. rolfondant 0,20 20 ml. Italiaanse witte wijn 0,08 2 oubliekoekjes (groen en rood) 0,20 2 chocoladepunten 0,22 ——- Subtotaal: 1,49 Personeelskosten 0,34 […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
1 bol frambozensorbetijs 0,04
1 bol chocoladeijs 0,10
1 bol kwarkijs 0,20
40 gr. slagroom 0,19
20 gr. frambozensaus 0,15
5 gr. merengue 0,11
4 gr. rolfondant 0,20
20 ml. Italiaanse witte wijn 0,08
2 oubliekoekjes (groen en rood) 0,20
2 chocoladepunten 0,22
——-
Subtotaal: 1,49

Personeelskosten

0,34

Benodigde tijd voor 1 ijscoupe: 1 minuut

Totaalprijs 1,83
Brutowinstmarge 70%
Verkoopprijs 5,25

Bereidingswijze:

Schep de bollen ijs in de coupe. Overgiet het ijs met frambozensaus,

en verdeel de meringuesnippers. Decoreer de coupe met

een toef slagroom, een rood en een groen oublierolletjes. Maak 2 kristallen

uit de rolfondant en plaats deze op het laatst, samen met de chocoladepunten,

op de ijscoupe. Serveer de ijscoupe met een glaasje Italiaanse wijn. Advies

uw gasten om het glaasje wijn over de coupe te schenken.