artikel

Kersenpudding met aardbeien en Belle-Vue Kriek

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 150 gram verse kersen (of uit pot) 6 aardbeien 1 vanillestokje 4 dl slagroom 4 eidooiers 40 gram fijne suiker 20 gram kristalsuiker 2 eetlepels poedersuiker 1 flesje Belle-Vue Kriek (25 cl) Bereidingswijze: Steeltjes van de kersen verwijderen, halveren en de pitten eruit halen. Eventueel kersen uit pot gebruiken. In een […]

Ingrediënten voor vier personen:

150 gram verse kersen (of uit pot)

6 aardbeien

1 vanillestokje

4 dl slagroom

4 eidooiers

40 gram fijne suiker

20 gram kristalsuiker

2 eetlepels poedersuiker

1 flesje Belle-Vue Kriek (25 cl)

Bereidingswijze:

Steeltjes van de kersen verwijderen, halveren en de pitten eruit halen. Eventueel kersen uit pot gebruiken. In een mengkom gedurende 2 uur in het bier wellen.

Vanillestokje in de lengte open snijden. Slagroom en vanille in een steelpan net tegen de kook aan verwarmen. Vervolgens van de hittebron halen en 20 minuten laten trekken. Vanillestokje eruit halen.

Eidooiers en suiker luchtig door dit mengsel kloppen, daarna zeven en terugdoen in de steelpan.

De gewelde kersen over de bodem van vier ruime vormpjes of soufflébakjes verdelen en vullen met het ei- en slagroommengsel.

Oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De vormpjes tot de helft in een bak met warm water doen, in de oven plaatsen en gedurende 20 tot 25 minuten bakken tot het geheel stevig is geworden.

Uit de oven halen, laten afkoelen en gedurende 4 tot 5 uur in de koelkast plaatsen.

Eruit halen, bestrooien met kristalsuiker en een eetlepel van de rest van bier waarin de kersen zijn geweld.

Zo kort mogelijk onder een hete grill plaatsen, tot een krokant korstje is ontstaan.

Garneren met in plakjes gesneden aardbei, waarover wat poedersuiker is gestrooid.

Naar smaak een goed gekoeld glas Belle-Vue Kriek hierbij drinken.