artikel

Klassieke mayonaiseafleidingen

Horeca

/ Rémouladesaus (sauce rémoulade) – Mayonaise + groene kruiden, augurk, kappertjes, mosterd, ui / Tartaarsaus (sauce tartare) – Rémouladesaus + gehakte gekookte eierdooiers / Groene saus (sauce verte) – Mayonaise + sap van geblancheerde spinazie, waterkers, kervel, dragon en peterselie / Zweedse saus (sauce suédoise) – Mayonaise, appelpuree, mierikswortel Mayonaisesaus (sauce mayonnaise) eierdooier, zout, mosterd, […]

/

Rémouladesaus

(sauce rémoulade)

-

Mayonaise + groene kruiden, augurk, kappertjes, mosterd, ui

/

Tartaarsaus

(sauce tartare)

-

Rémouladesaus + gehakte gekookte eierdooiers

/

Groene saus

(sauce verte)

-

Mayonaise + sap van geblancheerde spinazie, waterkers, kervel, dragon en peterselie

/

Zweedse saus

(sauce suédoise)

-

Mayonaise, appelpuree, mierikswortel

Mayonaisesaus

(sauce mayonnaise)

eierdooier, zout, mosterd, peper, azijn, olie, citroensap

Cocktailsaus

(sauce andalouse)

-

Mayonaise + tomatenketchup, sherry, cognac, citroensap, cayennepeper, room, paprikapoeder, gemberstroop

Kerriesaus

(sauce curry)

-

Mayonaise, room, gastrique van witte wijn, ui, kerriepoeder, laurier, gemberstroop

Chantillysaus

(sauce chantilly)

-

Mayonaise + half geslagen room en citroensap

Rouille saus

(sauce rouille)

-

Mayonaise + azijn, puree van gekookte eierdooier, ansjovis, tomatenpuree en knoflook, saffraan, harissa, peper en zout