artikel

Koksgilde, vereniging van koks in Nederland

Horeca

Het Koksgilde is de vereniging van koks in Nederland en behartigt de belangen van het koksvak in het algemeen en koks in het bijzonder. Het Koksgilde is de grootste vereniging van foodprofessionals in horeca, instellingen en catering. Iedereen die in het bezit is van een koksdiploma, kan lid worden van het gilde. Het Koksgilde is […]

Het Koksgilde is de vereniging van koks in Nederland en behartigt de belangen van het koksvak in het algemeen en koks in het bijzonder. Het Koksgilde is de grootste vereniging van foodprofessionals in horeca, instellingen en catering. Iedereen die in het bezit is van een koksdiploma, kan lid worden van het gilde.

Het Koksgilde is in 2001 ontstaan na een samengaan van de Nederlandse Club voor Chef-koks (NCCK), de Nederlandse Club voor Koks (NCK) en de Nederlandse Vereniging van Voedings-en Keukendeskundigen en Restauratieve Dienstverleners (NVK).

Het Koksgilde wil een vereniging zijn van en voor foodprofessionals in zowel horeca als instellingen. In Nederland houden zo’n 35.000 mensen zich beroepsmatig bezig met het bereiden van eten voor gasten en cliënten. Voor deze hele groep wil het Koksgilde spreekbuis en belangenbehartiger zijn.

Onder het motto ‘geen goede koks zonder goede opleidingen’ is het Koksgilde erg actief op het gebied van onderwijs. Daarnaast is de vereniging in Nederland organisator van wedstrijden voor koks op (inter)nationaal en regionaal niveau. Ook de organisatie van evenementen ziet de vereniging als een belangrijke taak.

Internationaal is het Koksgilde lid van de World Association of Cooks Societies.

Adresgegevens:

Secretariaat Koksgilde Nederland

Rubensstraat 44, 6717 VG Ede

Postbus 836, 6710 BJ Ede

0318-643093, www.koksgilde.nl