artikel

Linda de Winter: Mash up

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 salades
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Frikandel 3 stuks 0,25 0,75
Pistolet 3 stuks 0,25 0,75
Cherrytomaat 15 stuks 0,04 0,60
Radijs 12 stuks 0,05 0,60
Ui 3 stuks 0,02 0,06
Komkommer 99 gr. 0,10 0,30
Curry 150 gr. 0,05 0,15
Friteslijn 5% olie 150 gr. 0,05 0,15
Diverse sla 210 gr. 0,10 0,30
——
Subtotaal: 3,66
Totaalprijs 3,66
Totaalprijs per salade 1,22
Verkoopprijs per salade 4,30

Bereidingswijze:

Snijd de sla in niet te kleine stukken. Snijd de cherrytomaatjes en de komkommer

in partjes en de radijs in dunne schijfjes. Maak van de ui dunne halve ringen.

Snijd de frikandel eerst in vieren, Snijd vervolgens die stukjes in de lengte nog twee

keer door. Snijd de pistolet in schuine stukken. Neem een groot bord en leg hierop

de sla in het midden, garneer hierover de garnituur en wat uien. Frituur de stukjes

frikandel in 3 minuten op 180 graden. Verdeel ze vervolgens over de sla. Dresseer

daaroverheen streepjes friteslijn, curry en nog wat uienringen. Garneer de salade af

met een radijs in rozet vorm en een mooie pluk peterselie en selderij.