artikel

Lunchsalade met haring en bietjes

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 zoute haringen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1½ eetlepel grove mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 gekookte bietjes (ca. 200 g)
  • 1 appel
  • 200 g gemengde sla
  • zout, peper

Bereidingswijze:

Klop in een kommetje het citroensap met 2 eetlepels water, de mosterd, de olijfolie en peterselie tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Wrijf het vel van de bietjes en snijd de bietjes in blokjes. Schep in een kom de bietjes en 2 eetlepels dressing door elkaar. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne schijfjes. Snijd de haringen in repen van ca. 3 cm. Verdeel de gemengde sla over vier diepe borden en schep de bietjes in het midden. Leg de plakjes appel en de reepjes haring erop en sprenkel de rest van de dressing erover.