artikel

Mandy Lute: Salade Mediterrane

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 salades
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Olijven 30 stuks 0,02 0,60
Zongedroogde tomaten 12 stuks 0,09 1,08
Baby maïskolfjes 12 stuks 0,03 0,36
Sinaasappel 1,5 stuk 0,05 0,08
Tomatenbrood 3 stuks 0,20 0,60
Lollo Rosso 100 gr. 0,60 0,60
Lollo Verde 100 gr. 0,50 0,50
IJsbergsla 100 gr. 0,50 0,50
Surimi crab shunks 180 gr. 0,60 0,60
Pijnboompitten 30 gr. 0,40 0,40
Appelstroop+citroensap 45 gr. 0,15 0,15
Aioli 45 gr. 0,25 0,25
——
Subtotaal: 5,72
Totaalprijs 5,72
Totaalprijs per salade 1,91
Verkoopprijs per salade 6,00

Bereidingswijze:

Garneer de lollo rosso en de lollo verde op het bord. Meng de ijsbergsla met

partjes sinaasappel, olijven, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en de maïs

door de ijsbergsla. Leg deze gemengde salade op het bord met de lollo rosso en de

lollo verde. Verdeel de lauwe dressing van appelstroop, gemengd met citroensap,

over de salade en maak deze af met stukjes surimi crab shunks, wat pijnboompitten

en maïskolfjes.