artikel

Mariska Knol: Snackpoint Vis Salade

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 salades Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs Ei 3 stuks 0,05 0,15 Tonijn 1 blik 1,10 1,10 Sjalotjes 2 stuks 0,40 0,80 Kerstomaten 9 stuks 0,08 0,72 Sla 2 kroppen 0,90 1,80 Olijven (zwart, zonder pit) 9 stuks 0,02 0,18 Bruine pistoletjes 3 stuks 0,25 0,75 Boterkuipjes 3 stuks niet bekend   […]

Samenstelling prijscalculatie voor 3 salades
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Ei 3 stuks 0,05 0,15
Tonijn 1 blik 1,10 1,10
Sjalotjes 2 stuks 0,40 0,80
Kerstomaten 9 stuks 0,08 0,72
Sla 2 kroppen 0,90 1,80
Olijven (zwart, zonder pit) 9 stuks 0,02 0,18
Bruine pistoletjes 3 stuks 0,25 0,75
Boterkuipjes 3 stuks niet bekend  
Zout & Peper niet bekend niet bekend  
Dressing 150 ml. 0,05 0,15
Fritessaus 3 eetlepels 0,10 0,30
Croutons 50 gram 0,10 0,30
  ——
Subtotaal: 6,25
Totaalprijs 6,25
Totaalprijs per salade 2,08
Verkoopprijs per salade 5,95

Bereidingswijze:

Pel een ei en snijd deze doormidden. Laat de tonijn uitlekken en snipper het sjalotjes.

Meng de tonijn, mayonaise en sjalotjes door elkaar. Snijd het tomaatje doormidden.

Was en snijd de sla. Verdeel de sla over het bord en voeg de rest van de ingrediënten

toe. Serveer de dressing er apart bij