artikel

Martijn Stallinga: Het Balansdagmenu

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 3 menu’s
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Burger van tartaar en feta 3 stuks 0,89 2,67
Volkoren hamburgerbroodje 3 stuks 0,30 0,90
Fruitsmoothie 3 stuks 0,99 2,97
Rucola 60 gr 3,00 0,18
Spinazie 60 gr 2,25 0,14
Rode uienringen 30 gr 1,20 0,04
Knoflook-yoghurtsaus 15 ml 2,20 0,03
Rauwkostsalade met

aardappelstukjes
300 gr 2,20 0,66
Frisse dressing 15 ml 4,20 0,06
Zongedroogde tomaat 30 gr 3,10 0,09
——
Subtotaal: 7,74
Totaalprijs 7,74
Totaalprijs per menu 2,58
Verkoopprijs per menu 8,75

Bereidingswijze:

Bak de burger rosé op de bakplaat. Toast het broodje en beleg het met rucola,

spinazie, zongedroogde tomaten en rode uienringen. Giet er de yoghurt-knoflooksaus

overheen. Serveer de fruitsmoothie in een beker. Plaats de burger op het belegde broodje.