artikel

Meike van der Poel: Zen

Horeca

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe Ingrediënt/Product Kostprijs 1 bol frambozenijs 0,15 1 bol mango-ijs 0,15 1 bol yoghurtbos- vruchtenijs 0,15 1 bol appelijs 0,15 3 frambozen 0,20 3 schijfjes mango 0,15 3 schijfjes appel 0,05 bosvruchten 0,15 4 cake-rondjes getrempeerd met frambozensiroop 0,20 ——- Subtotaal: 1,35 Personeelskosten 0,51 Benodigde tijd voor 1 ijscoupe: 2 minuut […]

Samenstelling calculatie voor 1 ijscoupe
Ingrediënt/Product Kostprijs
1 bol frambozenijs 0,15
1 bol mango-ijs 0,15
1 bol yoghurtbos-

vruchtenijs
0,15
1 bol appelijs 0,15
3 frambozen 0,20
3 schijfjes mango 0,15
3 schijfjes appel 0,05
bosvruchten 0,15
4 cake-rondjes getrempeerd met frambozensiroop 0,20
——-
Subtotaal: 1,35

Personeelskosten

0,51

Benodigde tijd voor 1 ijscoupe: 2 minuut

Totaalprijs 1,86
Brutowinstmarge 70%
Verkoopprijs 4,75

Bereidingswijze:

Gebruik om te serveren een langwerpige schaal waarin vier

kleinere schaaltjes passen. Leg in ieder schaaltje een in

frambozensiroop geweekt rondje cake. Schep hierop

respectievelijk een bol frambozenijs, een bol mango-ijs, een bol

yoghurt-bosbruchtenijs en een bol appelijs. Garneer de bollen

ijs af met de vruchten.