artikel

Meloensoep met Ganda ham en Hoegaarden witbier

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 2 rijpe Cavaillon of Cantaloupe meloenen 175 gram Ganda ham, aan een stuk 1 sinaasappel 2 flesjes Hoegaarden witbier (flesje van 30 cl) 1 takje verse munt of 2 takjes verse koriander peper uit de molen en zout naar smaak Bereidingswijze: Meloenen halveren, pitjes verwijderen en 12 bolletjes (met een speciaal […]

Ingrediënten voor vier personen:

2 rijpe Cavaillon of Cantaloupe meloenen

175 gram Ganda ham, aan een stuk

1 sinaasappel

2 flesjes Hoegaarden witbier (flesje van 30 cl)

1 takje verse munt of 2 takjes verse koriander

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Meloenen halveren, pitjes verwijderen en 12 bolletjes (met een speciaal lepeltje voor het uitsteken van bolletjes) eruit lepelen. De rest van het vruchtvlees eruit snijden en zo fijn mogelijk in een blender of keukenmachine pureren.

Sinaasappel persen en het sap door de gepureerde meloen in een mengbeker roeren.

Vervolgens het bier erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Mengbeker gedurende 2 uur in de koelkast plaatsen.

Ganda ham in dunne reepjes snijden.

Mengbeker uit de koelkast halen en de inhoud over soepborden of soepkommen verdelen.

De uitgestoken bolletjes meloen en dunne reepjes Ganda ham toevoegen en garneren met enkele blaadjes verse munt of koriander.

Zo koud mogelijk serveren met soepstengels.