artikel

Perensorbetijs met perzikenmoes en Blanche de Namur

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: acht bolletjes perensorbetijs twee perziken 100 gram aardbeien twee flesjes Blanche de Namur van 25 cl vier takjes citroenmelisse Bereidingswijze: De flesjes bier goed koelen in de koelkast. De aardbeien wassen en de kroontjes verwijderen. De perziken schillen, ontpitten en met een staafmixer of in de blender pureren tot moes. Twee […]

Ingrediënten voor vier personen:

acht bolletjes perensorbetijs

twee perziken

100 gram aardbeien

twee flesjes Blanche de Namur van 25 cl

vier takjes citroenmelisse

Bereidingswijze:

De flesjes bier goed koelen in de koelkast.

De aardbeien wassen en de kroontjes verwijderen.

De perziken schillen, ontpitten en met een staafmixer of in de blender pureren tot moes.

Twee eetlepels bloemenhoning door de moes roeren.

De perzikenmoes verdelen over de bodem van vier kelkglazen of hoge glazen.

Twee bolletjes perensorbetijs (of een ander sorbetijs van fruit) hierop leggen, opvullen met het bier en garneren met gehalveerde aardbeien en citroenmelisse.

Zo koel mogelijk serveren.