artikel

Peter Braun: Steamer Dreamer

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs Tunebrood 10 stuks 0,20 2,02 Norivellen 5 stuks 0,18 0,90 Tuinkers 1 bakje 0,43 0,43 Gemarineerde en gestoomde zalm 1kilo 8,69 8,69 Gari/gemberpickels 50 gram 5,66 0,28 IJsbergsla 150 gram 0,40 0,40 Limoenmayonaise 250 ml. 2,53 0,63 Rettich 200 gram 0,04 0,01 Geconfijte peper 100 […]

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Tunebrood 10 stuks 0,20 2,02
Norivellen 5 stuks 0,18 0,90
Tuinkers 1 bakje 0,43 0,43
Gemarineerde en gestoomde zalm 1kilo 8,69 8,69
Gari/gemberpickels 50 gram 5,66 0,28
IJsbergsla 150 gram 0,40 0,40
Limoenmayonaise 250 ml. 2,53 0,63
Rettich 200 gram 0,04 0,01
Geconfijte peper 100 gram 5,84 0,58
Komkommer 600 gram 1,50 1,00
Bananenblad 80 gram 7,88 0,63
  ——-
Totaal inkoopprijs     14,17
Totaalprijs per broodje 1,42
Verkoopprijs per broodje 5,95

Bereidingswijze:

Marineer de zalm in de sojasaus. Stoom de gember en de pepers in een combisteamer of stoommandje.

Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en rol de zalm, de gember en de pepers volgens in het tunebrood,

samen met alle andre ingrediënten. Serveer met limoenmayonaise, geconfijte peper en tuinkers in een

stoommandje met bananenblad.